voetbalveld afmetingen

Voetbal is een van die sporten waarbij de afmetingen van het speeloppervlak variëren naargelang het vermogen en de leeftijd. Minivoetbal en juniorvoetbal worden gespeeld op kleinere velden om rekening te houden met de grootte en capaciteiten van de kinderen. De breedte kan variëren tussen 65 en 80 meter en de lengte tussen 110 en 120 meter.
De grootte van een voetbalveld kan 100 tot 130 yards, 90 tot 120 yards, 50 tot 100 yards of 45 tot 90 yards zijn. De maximale lengte van het voetbalveld is 130 meter en minimaal 100 meter. Voetbalveld Lengte van het voetbalveld: 90-120 meter Breedte: 45-90 meter.

De minimale afmetingen van een voetbalveld

De grootte van een voetbalveld moet minimaal 100 meter lang en 60 meter breed zijn met minimale en maximale afmetingen, volgens de officiële spelregels. Voetbalvelden kunnen in grootte variëren, maar de optimale grootte is 75 meter breed en 120 meter lang. In internationale wedstrijden moet het veld 110-120 yards (100-110 m) lang en 70-80 yards (64-75 m) breed zijn in internationale wedstrijden.

De afmetingen van het voetbalveld zijn vastgelegd in Wet 1 van de Spelregels die is opgesteld door de International Football Association Board (IFAB) en wordt onderhouden. In het wereldvoetbal worden de officiële afmetingen bepaald door de FIFA (FA) en de C dA (c) ration Internationale de Football Association.

De afmetingen van een voetbalveld in een middelbare school in de Verenigde Staten komen overeen met de middencirkel van het strafschopgebied, het doelgebied, het strafschopgebied en de cornervlag. De lange zijde wordt de zijlijn genoemd en de korte zijde de doellijn. De afmetingen van de verschillende gebieden van het voetbalveld, van het strafschopgebied tot de hoekgebieden, worden uitgespeeld.

De minimale lengte is 45 meter en de maximale lengte van de doellijn is 90 meter. Bij internationale wedstrijden zijn de veldafmetingen beperkt tot twee doellijnen van 64-75 m breed en een zijlijn van 100-110 m. De doellijnen moeten 45-90 m uit elkaar liggen en even lang zijn.

Het speelveld

Het speelveld heeft een rechthoekige vorm met een minimale en maximale lengte en breedte. Het heeft afmetingen van de zijlijnen en doellijnen waaruit het veld bestaat. De doellijnen zijn 45-90 m en de zijlijnen 90-120 m.

De doelruimte meet 5,5 meter van de doellijn tot 6 meter van de doelpalen, waardoor een gebied van 6 bij 20 meter ontstaat. Het doelgebied is ook bekend als de 6-yard box, die wordt gemeten tussen de doelpalen en 6 yards of 5,5 meter parallel aan de doellijn ligt.

De lijn, die zich vanaf het veld uitstrekt over een afstand van 16,46 m, is verbonden door een lijn evenwijdig aan de doellijn. Het einde van het veld is twee voet (60,96 cm) onder de lijn en negen inch (21,86 cm) boven het punt. Het punt is 12 yards (10,97 m) parallel aan de doellijn vanuit het midden. De lijn, die loopt van de speelafstand van 5,5 m tot de verbindingslijn, wordt evenwijdig aan de doellijn getrokken.

De lengte van de zijlijn is minimaal 90 meter (100 yds) en maximaal 120 meter (130 yds). Als aanvullende regel geldt dat als de lengte langer is dan de breedte, u geen vierkant veld van 100 bij 100 meter kunt hebben.

Lengte en breedte zijn flexibel, maar andere gebieden van het veld zijn gespecificeerd in grootte. De lengte van een veld voor kinderen onder de 7 jaar is bijvoorbeeld 25 tot 30 meter en de breedte 15 tot 20 meter. Dit is een officiële regel, maar veel kindervoetbalwedstrijden worden op kleinere velden gespeeld, dus het is een minimum.
De National Collegiate Athletic Association (NCAA) stelt standaardmaten vast voor universiteitsvoetbalvelden van 70 tot 75 voet breed en 115 tot 120 voet lang. Deze afmetingen zijn ontworpen om te passen bij professionele voetbalvelden en passen in FIFA-gereguleerde maten. Grote middelbare scholen hebben ook hun eigen regels en maten voor voetbalvelden.

Ter vergelijking: de grootste American Football-stadions variëren van 60.000 tot 80.000, waar de oorspronkelijke teams van de North American Football League speelden en waar de meeste MLS-teams hebben gespeeld sinds de competities begonnen.

Regels voor voetbalvelden

Of je nu een rol speelt in het ontwerp van een voetbalveld of gewoon een fan bent van voetbal, iedereen wil weten hoe groot het is. Er zijn verschillende soorten voetbalvelden, maar hun grootte en de grootte van het veld zijn vragen die nog moeten worden onderzocht en beantwoord. FIFA (Federation Internationale de Football Association) definieert de regels voor voetbalvelden op zo’n manier dat ze tussen de 110-120 meter lang en 70-80 meter breed zijn.

Een mooi voorbeeld van de afmetingen van een betaald voetbalveld. De optimale grootte van een voetbalveld is 360 voet (120 yards) en 225 voet (75 yards), maar veel professionele voetbalvelden variëren in grootte. Sommige zijn flexibel in lengte (100 tot 110 meter) en breedte (maximaal 64 tot 75 meter).

Het strafschopgebied is een groot rechthoekig gebied aan het einde van het veld van ongeveer 18 meter lang en 36 meter breed. Dit is het meest gevoelige gebied van het veld, omdat overtredingen die tot straffen leiden, gemakkelijker te scoren zijn.

Dit is 12 meter breed en 6 meter langer dan het doelveld, en wanneer de keeper weer begint te spelen, krijgt hij of zij een schot op doel. De strafschop bevindt zich elf meter van de doellijn en bevindt zich in het midden van het veld, achter de doellijn. Als een speler een penalty neemt in het strafschopgebied, verdient de verdediger achter hem of de speler in het team een ​​penalty.

Flexibiliteit in de afmetingen van een voetbalveld

De voetbalregels laten flexibiliteit in de afmetingen van het veld toe en stellen teams in staat om te spelen binnen de gebieden die tot hun beschikking staan. Barcelona heeft bijvoorbeeld een groot veld dat ideaal is voor hun passingspel, omdat ze de tegenstander kunnen openen met hun precieze passingspel. In de volgende tabel zijn de afmetingen van de buitenste lijnen de lijnen die deel uitmaken van het gebied dat de lijnen omsluiten.
Met onze snelle en nauwkeurige lay-outtool voor voetbalvelden kunt u een uniform voetbalveld creëren, ongeacht de afmetingen of vereisten. Het is ontworpen voor voetbalorganisaties, veldstrips en personeel die een eenvoudig en nauwkeurig hulpmiddel nodig hebben om de strips op hun sportvelden aan te leggen.