vochtafdrijvende voeding

Vaak voorkomende diuretische bijwerkingen zijn spierspasmen, hoge bloedsuikerspiegel, diarree, hoofdpijn, lage natriumspiegels en hoge of lage kaliumspiegels in het bloed. Over het algemeen zijn natuurlijke diuretica een veiliger alternatief voor vrij verkrijgbare diuretica en een effectieve manier om mogelijke bijwerkingen van de plaspil te voorkomen. Watermeloen heeft een watergehalte van 92% en een hoog kaliumgehalte, die beide dioretische eigenschappen hebben.

Mensen met hoge bloeddruk, hartfalen, gezwollen weefsel of nieraandoeningen gebruiken vaak diuretica om deze gezondheidsproblemen te behandelen. Extra vocht in het lichaam kan het voor het hart moeilijker maken om goed te functioneren en het ademen bemoeilijken. Hoewel diuretica vaak gepaard gaan met een aantal bijwerkingen, zoals hoge bloeddruk, hoofdpijn en duizeligheid, hebben veel mensen als alternatieve behandeling hun toevlucht genomen tot natuurlijke diuretica.

Supplementen om meer te plassen

Diuretica op recept worden “plaspillen” genoemd omdat hun eerste effect is om het plassen te verhogen. Lisdiuretica zoals furosemide worden bijvoorbeeld gebruikt bij patiënten met longoedeem, hoge bloeddruk, nierziekte en hartfalen.
Diuretica worden vaak voorgeschreven als eerste behandeling voor hoge bloeddruk, maar veel mensen hebben aanvullende medicijnen nodig om de bloeddruk onder controle te houden, zoals bètablokkers (ACE-remmers) en angiotensinereceptorblokkers (ARB’s). Hoewel diuretica als medicijnen kunnen worden ingenomen, kunnen ze ook van nature in een verscheidenheid aan kruidenproducten voorkomen. U bent zich hier misschien niet van bewust, vooral als u verschillende vochtafdrijvende voeding en dranken gebruikt als onderdeel van uw normale dieet.

Als u diuretica gebruikt, vraag dan uw arts of u kaliumsupplementen moet gebruiken en let in dat geval op het kalium in uw dieet. Als uw arts een diureticum voorschrijft, moet u weten dat een onevenwichtig natrium- en kaliumgehalte gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid. De inname van dioretische medicijnen of grote hoeveelheden diuretica in voedsel en dranken kan een negatief effect hebben op uw gezondheid, met name op de gezondheid van uw hart.

Deze en andere mogelijke bijwerkingen kunnen worden vermeden door vrij verkrijgbare diuretica te combineren met voedingsmiddelen met kalium, zoals bananen, zonnebloempitten, abrikozen en sinaasappels. Als u een lisdiureticum gebruikt, zoals thiazidediuretica, kan uw arts u aanraden extra kalium te gebruiken, omdat dit uw kaliumspiegel kan verlagen. Natuurlijke diuretica, zoals mijn kool, verlichten het vasthouden van water en winderigheid zonder tabletten in te nemen.

De voordelen van vochtafdrijvende voeding

Vochtafdrijvende voeding heeft een lange lijst met voordelen, van het verlagen van de bloeddruk en een opgeblazen gevoel tot het omzeilen van veel van de lastige symptomen die gepaard gaan met vrij verkrijgbare medicijnen. Als u probeert het watergewicht weg te spoelen en nierstenen op afstand te houden, zijn een paar porties van deze natuurlijke diuretica voldoende in uw dieet. Hier zijn negen van de beste natuurlijke diuretica die je uit het gangpad van je supermarkt kunt halen.

Het consumeren van verschillende diuretische dranken en voedingsmiddelen kan helpen bij het verlichten van symptomen zoals oedeem, gezwollen enkels en benen, een uitgerekte huid en winderigheid. Koffie en thee worden als sterke diuretica beschouwd vanwege hun cafeïnegehalte. Cafeïne, afgeleid van thee en guarana-cafeïne, kan atleten die hard werken en diuretica gebruiken helpen om sterk te blijven.

Veel mensen die diuretica gebruiken terwijl ze naar de sportschool gaan, nemen cafeïnerijke alternatieven. Diuretica helpen het lichaam om zout en water kwijt te raken door uw nieren te stimuleren natrium in uw urine af te geven. Dit produceert meer urine, vermindert de hoeveelheid vocht die door uw bloedvaten stroomt en verlicht het vasthouden van water, vooral als u last heeft van oedeem, hoge bloeddruk of andere aandoeningen waarbij chronische waterretentie een probleem is.

Slijpen enthiazide is een diureticum dat de hoeveelheid zout en water die door de nieren wordt uitgescheiden bij het urineren verhoogt. Daarentegen verwijderen kaliumbesparende diuretica de zouten en het water uit het lichaam, waardoor alleen kalium overblijft. Kaliumvrije diuretica verlagen de bloeddruk niet, maar voorkomen het verlies van kalium.
Kaliumbesparende diuretica worden als zwakke diuretica beschouwd omdat ze thiazide gebruiken, een lisdiureticum. Nigella Sativa Share on Pinterest Nigella sativa is ook bekend als zwart zaad en is een van de meest effectieve natuurlijke diuretica. Eet van nature diuretische groenten zoals asperges, peterselie, bieten, druiven, sperziebonen, bladgroenten, ananas, pompoenen, uien, prei en knoflook.

Eet antioxidanten zoals bosbessen, kersen, tomaten, pompoen en paprika’s. Als u een diureticum gebruikt, vertel uw arts dan dat u kaliumaspartaat (20 mg per dag) moet gebruiken, omdat diuretica en kalium tekorten in het lichaam kunnen veroorzaken. Kruiden en supplementen kunnen medische problemen verergeren wanneer u omgaat met medicijnen die u gebruikt.

Waterpillen, ook wel diuretica genoemd, zijn speciale pillen die de nieren extra belasten om water en zout uit het lichaam te spoelen. In theorie kunnen natuurlijke diuretica het vasthouden van vocht helpen verlichten door het plassen te verminderen. Sommige mensen zijn op de eerste dag tot 10 kg afgevallen door een koolhydraatarm dieet, waardoor het lichaam extra water en zouten uit de urine kan wegspoelen.

Diuretica zijn het meest voorkomende voedingssupplement voor sporters, mensen die willen afvallen en mensen met hartproblemen, pijnlijke menstruatie of bloeddruk. Het beste Tevare-water in het algemeen is de beste totale optie en een optie die rijk is aan kaliumcitraat en vitamine B6-complex om gewichtsverlies, een opgeblazen gevoel, oedeem, PMS en vele andere problemen het hoofd te bieden. Vitamine B 6 voorkomt dat de nieren voedsel omzetten in energie en bevrijdt ze van overtollig water en gifstoffen uit voedsel.

Een onderzoek uit 2014 ontdekte dat paardenstaartextract hetzelfde diuretische effect heeft als geneesmiddelen op recept, maar met minder bijwerkingen. Het is een goed alternatief voor diuretica op recept als u last heeft van bijwerkingen. Onderzoek toont aan dat voedingsstoffen voor planten de uitscheiding en doorstroming van de urinewegen kunnen verhogen.

Langdurig gebruik van compressiekleding moet worden overwogen in combinatie met zorgvuldige huidverzorging en het vermijden van bloeddrukmetingen en andere beperkingen bij patiënten met lymfoedeem. Paracentese is de voorkeursbehandeling voor patiënten met ascites van graad 3 en moet worden gebruikt in combinatie met natriumrestrictie en diuretische therapie. Behandeling van oedeem is het zo snel mogelijk omkeren van de onderliggende aandoening, het beperken van natrium in de voeding om vochtretentie tot een minimum te beperken en het gebruik van diuretica als therapie.3 Deze benadering benadrukt de noodzaak om een ​​diagnose te stellen met behulp van een niet-farmacologische benadering en, waar nodig , zijn toevlucht nemen tot onmiddellijk gebruik van diuretica.

Om het nog erger te maken, zijn er verschillende mechanismen actief in verschillende delen van de buizen die de reabsorptie van natriumchloride beïnvloeden. Diuretica zijn een klasse medicijnen die de urinestroom verhogen in relatie tot diurese. Niet alle patiënten met oedeem hebben medicamenteuze behandeling nodig, maar bij patiënten met voldoende natriumbeperking wordt minder van de nieren uitgescheiden en is de verhoging van de onderste ledematen in het linker atrium effectiever.