personal trainer

Wellicht vraag je je af of personal training iets voor jou is. Om die vraag te kunnen beantwoorden is het van belang dat je eerst weet wat personal training inhoudt. Daarnaast moet je nadenken over welke doelen je met personal training zou willen behalen. Aan de hand van de antwoorden kun je vervolgens de keuze maken om een personal trainer in te schakelen – of niet.

Personal training

Personal training is precies dat wat de Engelse naam zegt. Het is het worden begeleid door een trainer die een specifiek trainingsplan schrijft voor jouw situatie, wensen en doelen. Meestal wordt dit één op één gegeven, maar sommige personal trainers geven ook een paar groepslessen. Op die manier kun je bepaalde dingen trainen die minder makkelijk zijn dan wanneer je slechts met zijn tweeën bent.

Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je een trainer zoeken die is verbonden aan een sportschool, of iemand die gespecialiseerd is in andere takken van sport. Zo zijn er bijvoorbeeld ook personal trainers die specifiek hardlooptrainingen geven, of een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten bieden zodat je verschillende soorten trainingen kunt uitproberen of afwisselen. Je kunt ook een personal trainer aan huis inhuren.

Wensen en doelen

Zoals we in het begin al aangaven is het voor het inschakelen van een personal trainer belangrijk om goed na te denken wat jouw wensen en doelen zijn. Wat wil je bereiken met personal training. Wil je:

  • meer bewegen
  • fitter zijn
  • afvallen
  • aan een blessure werken
  • ondersteuning om een trainingsroutine aan te leren
  • et cetera

Voordelen

Een van de grootste voordelen van personal training is dat deze op maat wordt gemaakt. Je hoeft je dus niet aan te passen aan de tijden van een groep andere mensen, maar je maakt afspraken met de trainer wanneer jullie beiden beschikbaar zijn.

Daarnaast ben je verzekerd van trainingen met kennis van zaken waardoor je sneller en gerichter je doelen kunt bereiken. Op die manier zul je eerder resultaat boeken, wat zeer motiverend kan werken.

Een derde voordeel is dat de trainer zich volledig op jou richt. Alle trainingen staan in het kader van jouw wensen en doelen en de trainer houdt in de gaten of je de oefeningen en opdrachten op de correcte wijze uitvoert. Zo loop je weinig risico op blessures en weet je zeker dat je inspanningen tot optimaal resultaat zullen leiden.

Conclusie

Als je vooraf goed nadenkt over wat je wilt bereiken kan personal training de beste manier zijn om gericht te werken aan je wensen en doelen en deze snel en effectief bereiken.