Broccoli koken

Broccoli is hartstikke gezond en op zijn tijd is broccoli ook echt lekker om te eten. Vaak wordt broccoli niet gegeten omdat het vaak nog wel moeilijk blijkt om broccoli klaar te maken. Broccoli wordt over het algemeen het vaakst gekookt maar omdat het vaak nog wat moeilijk blijft kan je hier vinden hoe je op de juiste manier broccoli kunt koken. Broccoli kan je ook in de oven bereiden, hiermee kan je dan lekkere ovenschotels maken.

Broccoli koken is de makkelijkste manier om het klaar te maken. Je hebt weinig ervaring nodig en binnen een paar minuten kan je al broccoli klaar hebben. Nog een voordeel van broccoli koken is dat er bij het koken weinig gezonde stoffen verloren gaan. Kook je broccoli te lang dan gaan er op een snel tempo wel veel stoffen verloren. 

Broccoli moet zo lang koken

Om broccoli te koken met de steeltjes is het gebruikelijk om 8 minuten aan te houden, kook je langer dan gaan er dus veel gezonde stoffen verloren. Kook je alleen maar de bovenkant dan hoef je maar 5 minuten aan te houden. Bij het wokken van broccoli is het maar nodig om 4 minuten aan te houden. Ga je toch broccoli bereiden in de oven dan moet je toch echt wel een tijd van minimaal 20 minuten aanhoren. Broccoli is erg kwetsbaar dus als je het te lang laat koken dan kunnen de gezonde stoffen snel verdwijnen. 

Het koken van broccoli in de vorm van een soep

Het koken van broccoli in een soep is ook mogelijk. Je kan meerdere soorten groenten toevoegen, of bij een simpele groentesoep heel makkelijk broccoli toevoegen. Het maken van een soep met broccoli is heel gezond. Je kan bij een soep broccoli ook veel langer koken, de gezonde stoffen gaan dan ook niet verloren omdat ze in de soep blijven. 

Voor lekkere ingrediënten in een groentesoep kan je denken aan: Ui, knoflook, olijfolie, broccoli, preistengels, aardappels, spinazie, sperziebonen, wortel en bieslook. Ook malse kip of zalm kan hier lekker in zijn, je hebt dan wel meer dan alleen een simpele groentesoep.

Gerechten met broccoli

Broccoli, noedels en zalm teriyaki gerecht. Een heerlijk Aziatisch recept met heerlijke noedels, broccoli en zalm teriyakisaus.

Een overheerlijke ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli. Een ovenschotel met Italiaanse kruiden, pasta, gehaktballetjes en broccoli.

Een broccolistamppot met speklapjes die gepaneerd zijn. Een lekker Nederlandse stamppot met aardappels, broccoli en lekkere gepaneerde speklappen.