De noodzaak van eiwitten tijdens het afvallen

Als je gewicht wil verliezen, overweeg je misschien om gewoon minder te gaan eten. Hoewel dit een logische overweging lijkt, kan het echter tot een tegengesteld resultaat leiden. Als je immers de verkeerde voeding schrapt, zal je bepaalde bouwstoffen niet of minder binnenkrijgen wat alleen maar zal leiden tot een verkeerde bouwstofwisseling.

Dit geeft zeker niet het gewenste resultaat en zal er bovendien voor zorgen dat je, na afloop van je dieet, heel snel terug naar je oude gewicht zal gaan. Het is dan ook van groot belang om een juiste hoeveelheid eiwitten te voorzien in je dagdagelijkse voeding, zeker als je gaat diëten.

Doel van afslanken

Als je kilo’s wil verliezen, betekent het dat je een streefgewicht hebt dat lager ligt dan je huidige gewicht. Je kan afslanken door te sporten, je eetgewoontes aan te passen en/of dieet shakes te gebruiken. Het doel is in ieder geval dat je overtollige vetten gaat verbranden die tot een afname van je gewicht gaan leiden. Dit lijkt echter eenvoudiger dan het is. Om de overtollige vetten te verliezen, zal je er immers voor moeten zorgen dat je minder koolhydraten binnenkrijgt.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2021/08/18/new-fysic/

Om de spiermassa intact te houden, zal je lichaam dan vanzelf deze vetten gaan aanspreken. Bedenk hierbij echter ook je, ter compensatie, voldoende eiwitten nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren. Een tekort aan eiwitten kan immers tot heel wat problemen leiden zoals een verminderde opbouw van de botten en het spierweefsel, maar ook een belemmering van de natuurlijke groei van haren en nagels.

Noodzaak van eiwitten

Als je verantwoord wil afslanken, zal je dus een goede balans moeten vinden tussen de voeding die je wel nog eet en de producten die je aan de kant laat staan. Zorg ervoor dat je een gevarieerd eetpatroon hebt dat bestaat uit voldoende groenten, fruit, vlees en vis. Kies tijdens je dieet voor een goede balans tussen producten met een dierlijke oorsprong (dierlijke eiwitten) en voeding die bestaat uit plantaardige eiwitten.

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2019/08/18/proteine-dieet-met-begeleiding/

Op die manier krijgt je lichaam toch een voldoende hoeveelheid bouwstoffen binnen die ervoor zorgen dat je gewicht verliest op een gezonde manier. Als je niet goed weet welke producten deze eiwitten bevatten, kan je kiezen voor een eiwitshake. Deze dieet shakes bieden een evenwichtige combinatie van de nodige eiwitten, mineralen, vitamines en extra bouwstoffen. Een extra voordeel is het feit dat ze een hongerstillende werking hebben, zodat je minder snel zin krijgt om weer iets te eten. En ook dat heeft weer een positief effect op je dieet!