Bleekselderij sap

Houd jij je altijd bezig met gezonde voeding? Dan ben jij vast en zeker wel bekend met het wonder sapje bleekselderij. Het is een groente sapje waar veel van zeggen dat het wonderen verricht en natuurlijk ontzettend goed voor je lichaam is. Is het sapje wel echt zo gezond als dat er gezegd wordt? Of is het gewoon een soort hype geworden waardoor veel mensen het drinken en het daardoor lijkt dat dit erg gezond voor je is. Er zijn heel veel andere sapjes en drankjes waarvan gezegd wordt dat het gezond en goed voor je is, maar dat blijkt niet altijd waar te zijn. Daarom is het altijd belangrijk om er wat meer informatie over te lezen voordat je dit ook echt gaat uitproberen en daarom ga ik je in dit artikel meer vertellen over de bleekselderij sap. 

Wat zit er eigenlijk in bleekselderij zelf?

Het bevat provitamine A, wanneer dit in het lichaam komt wordt dit omgezet in vitamine A. dit zorgt voor een mooie gezonde huid. Het zorgt onder andere voor een goed afweersysteem en zorgt voor goed zicht bij schemer. Verder bevat bleekselderij ook vitamine C net als bij vele andere groenten, vitamine K, Calcium, foliumzuur, Kalium, natrium, magnesium, fosfor en nog andere kleinere deeltjes van verschillende goede vitamine. Verder bevat bleekselderij heel veel water, het bestaat namelijk 96% uit water. Echt een klein deel aan vitamines en minerale dus. 

Hoe maak je bleekselderij sap?

Deze sap trend komt oorspronkelijk vanuit Amerika vandaan. Er bestaat daar zelfs een bleekselderij sap challenge, waar je word uitgedaagd elke dag een sapje te drinken. Daar werd het op een gegeven moment zo populair dat de groente zelfs uitverkocht was in de winkels. Het sapje zou tegen een heleboel kwaaltjes helpen zoals bijvoorbeeld, huidproblemen, geïrriteerde maag en een prikkelbare darm. Ook kalmeert en neutraliseert het de spijsvertering en zuivert het je bloed. Het sapje drink je in de ochtend voordat je iets gegeten hebt. Het sapje is niet erg smakelijk maar het is wel erg gezond voor je, het geeft je ‘s ochtends een extra boost en een extra groente inname voor de rest van de dag. Bij het maken van de bleekselderij sap is het belangrijk dat je een goede mixer hebt hiervoor. Je kunt het beste een verticale slowjuicer gebruiken omdat hier de sap gelijk gezeefd wordt en bij een blender niet. Wat heb je allemaal nodig bij het maken van een bleekselderij sap?

  1. Een stronk bleekselderij
  2. Eventueel citroen, limoen of gember voor een lekkerdere smaak.

Na het snijden van de ingrediënten, kun je het sapje gaan maken. Voeg alle ingrediënten toe aan de slowjuicer en laat de sap goed samen persen. Het is belangrijk dat je het sapje binnen 30 minuten opdrinken, anders kunnen er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan.

Is het een fabel of is echt goed voor je.

Na het uitleggen van de ingrediënten die er in zitten, kun je er denk ik wel vanuit gaan dat dit sapje goed voor je is. Ik denk alleen niet dat als je dit sapje elke dag drinkt het erg goed voor je is. Er kunnen bepaalde zuren in zitten die je maagwand misschien wat wegbranden, door de eventuele citroen of limoensappen die je erbij doet. Het is ook wel de hype om dit soort dingen te proberen en omdat het sapje ook niet erg lekker is, verwacht ik ook niet dat je dit een hele tijd vol gaat houden. Al is het wel een persoonlijke kwestie natuurlijk omdat ieder zijn of haar smaken verschillen. Ik zou zeggen, nooit geschoten is altijd mis dus probeer het eens!